Verleden tot heden

Verleden tot heden

Verleden tot heden.

OBS De Regenboog is op 24 juli 1984 gestart in Baarle-Nassau in de Rector van den Broekstraat. Na onze verhuizing in augustus 2011 is onze school gehuisvest in een nieuw en modern schoolgebouw: “De Uilenpoort“. De “Uilenpoort” is een gebouw waar onderwijs, opvang, spel, sport en gezondheid bij elkaar gebracht zijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Deze organisatie werken samen zonder hun eigen identiteit hierbij te verliezen.

Net zoals de andere organisaties binnen het gebouw beschikt OBS De Regenboog in dit gebouw over een aantal goed uitgeruste en moderne klaslokalen en multifunctionele ruimtes.

In 1984 is OBS De Regenboog gestart als éénpitter. Dit wil zeggen dat de school niet tot een schoolbestuur behoorde. Vanaf 1 augustus 2006 valt de school samen met 14 andere basisscholen onder het openbare schoolbestuur “Opmaat”.

Als openbare school werken wij niet vanuit één bepaalde opvatting of levensovertuiging. We besteden aandacht aan alle waarden en normen, zoals deze in onze moderne maatschappij voorkomen. Dit is een belangrijk kenmerk van openbare scholen.